Doberman Bakımı ve Özellikleri

 Doberman Pinschers, 19. Yüzyılın sonlarında Almanya'da ortaya çıktı ve çoğunlukla bekçi köpekleri olarak yetiştirildi. Rottweiler, Black and Tan Terrier ve Alman Pinscher dahil olmak üzere biroldukça köpek ırkının bir karışımı olduğuna inanılmaktadır .


Şık kürkü, atletik yapıları ve görkemli görünümleriyle bu köpekler aristokrat şeklinde görünür. Polis ve askeri işlerinde, köpek sporlarında, aile koruyucuları olarak ve kılavuz köpek olarak iyi performans gösteren son derece enerjik ve akıllı köpeklerdir. Bu güçlü arkadaşlar, cesur bir bekçi köpeği ve sevgili bir aile arkadaşıdır. Koruyucu, ama genellikle nazik, dikkatli ve şefkatli bir köpektir. Korkusuzdurlar ve tehlikeyi algılarlarsa ailelerini ve alanlarını savunurlar.


Doberman Pinscher, bir ailenin parçası olmaktan hoşlanan köpek cinslerindendir. Sevdiklerine yakın olmayı severler ve bu dostluk sıkı bir şekilde kurulduğunda doğal bir koruyucudur. Bu güzel dostumuz nazik davranıldığı sürece ailelerinin çocukları, arkadaşları ve konuklarıyla iyi geçinir.


Olumlu niteliklerine karşın, Doberman hepimiz için doğru ırk değildir. 60 ila 80 kilo içinde ağırlığa ulaşabilir ve hem fiziksel aynı zamanda zihinsel olarak son aşama aktifler. Çok fazla egzersize gereksinimları var .


Onları düzgün bir halde sosyalleştirmek ve eğitmek için vakit ayırabilecek, her gün meşgul edecek güçlü bir lidere ihtiyaç duyarlar . Bu, daha rahat bir yaşam tarzına alışmış insanoğlu için çok fazla olabilir.

Doberman Özellikleri

Doberman çok fazla enerjiye sahiptir ve çok fazla egzersize ihtiyaç duyar .

Bu cins koruyucu olabilir, bu nedenle ev koruyucusu rolünü üstlenecektir.

Doberman eğitimi, güçlü bir lider değilseniz, evinizdeki alfa rolünü üstlenecektir. Sürü lideri olarak görevinüzü belirlemek için erken ve tutarlı eğitim çok önemlidir.

Dobermanlar soğuk havaya hassasdır ve kışın barınağa ihtiyaç duyarlar .

Doberman Pinscher bir aile köpeğidir ve bir tek bırakılmamalıdır. Aile aktivitelerine dahil olduklarında gelişirler ve sosyalleşirler.

Doberman'ınız tatlı bir kişiliğe sahip olsa da, komşular ve yabancılar onlardan korkabilir. Tasmasız gezdirmemelisiniz.

Sağlıklı bir köpek almak için merdiven altı köpek üretim çiftliğinden asla bir köpek yavrusu satın almayın.

Doberman Karakteri

Süper zeki ve süper etken bir köpek - Doberman Pinscher'ı almış olduğunızda elde ettiğiniz şey budur. Ek olarak, aile fertleri ile oynamayı ve eğlenmeyi seven son aşama sadık, güvenli bir köpektir. Ailelerinin tehdit altında bulunduğunu düşündüklerinde harekete geçmekte tereddüt etmeyen doğal bir koruyucudur, ancak sebepsiz agresif değildirler. 


Doberman Bakımı kolay mı?

Tertipli olarak egzersize ihtiyaç duyar. Uzun süre bir tek bırakılmamalıdır. Erken sosyalleşme ve tahsile ihtiyacı vardır. Tüyleri kısadır ve çok dökülmez. Haftada 1 taramak kafi olacaktır. Köpek kokusu azdır. Sık sık banyoya ihtiyaç duymaz. Dişlerinin haftada 2 yada 3 defa fırçalanması gerekir. Köpek sağlık ve bakımı kategorimizdeki ürünler ile dobermanınızın diş temizliğini rahatça yapabilirsiniz.

İyi yetiştirilmiş Doberman özellikleri ile harika bir aile köpeğidir . Uygun şekilde sosyalleştikleri ve eğitildikleri sürece ailelerindeki çocukların emin ve koruyucusudur. Çocuklar Dobie'ye karşı saygılı ve nazik olmalı.


Her cinsde olduğu şeklinde, çocuklara her vakit köpeklere nasıl yaklaşacaklarını ve dokunacaklarını öğretmek gerekir. Her iki tarafın da ısırmasını, kulak veya kuyruğunu çekmesini önlemek için köpekler ve minik çocuklar arasındaki etkileşim her vakit denetlenmeli. Çocuğunuza asla yiyecek yerken veya uyurken hiçbir köpeğe yaklaşmamasını yahut köpeğin yemeğini götürmemesini öğretin. Hiçbir köpek, ne kadar dostça olursa olsun, bir çocukla denetimsiz bırakılmamalıdır.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Köpek Eğitimi Fiyatları İstanbul | En Uygun Ücretler

Köpek Eğitim Fiyatları Antalya

Alman Kurdu Bakımı ve Özellikleri