Akita Bakımı ve Özellikleri

 Akita köpek cinsinin ismi Japonya’nın Akita bölgesinden gelmektedir. Bu ırkın ismi hem Akita hem de Akita Inu olarak geçmektedir. 1600’lü yıllara kadar uzanan bu ırk, Japonya’da özel olarak yetiştirilen köpeklerden biridir. Oldukça güçlü bir yapıya sahip olan bu köpekler, son aşama akıllı bir ırktır. Sizler için Akita köpeği hakkında bulunan tüm detayları detaylı bir şekilde derledik. 

Akita Köpek Özellikleri nelerdir?


 Akita eğitimi köpek cinsleri oldukca iyi yüzmektedir, son derece sakin olan bu köpekler oldukça zekidir. Yürekli, atik ve mantıklı yaklaşımları yardımıyla bu köpekler koruma köpeği olarak da eğitilmektedir. Birbir çok resmi alanlarda da etken olarak görev almaktadır. Akita köpek cinsel diğer köpeklerle pek fazla yakın değildir ve diğer cinslerle serbest bırakmak yanlış bir tercih olabilir. Özellikle çocuklarla oldukça iyi anlaşan Akita köpek eşeysel sevecen ve uyumludur. Yabancı kişilere karşı ciddi olan bu köpekler, farklı insanoğlunun kendine yaklaşmasına fazla izin vermemektedir. Aşırı bir şekilde havlamayan bu ırk, uzun yürüyüş ve koşuları sevmektedir.


 Japonya’da çok çok fazla sevilen bu köpekler, ailelerin evlerini korumak için tercih etmiş olduğu köpek cinslerinden biridir. İnatçı yapısı yüzünden, yavruyken eğitimlerinin ciddi ve sıkı olması gerekmektedir. Yiyecek mevzusunda çok inatçı olan bu köpekler, bazen yiyecek yerken hırçın olabilmektedir. Yavruyken doğru bir eğitimin verilmesi durumunda, bu köpekler yemek yerken uysal olabilirler. Oldukca sıkılgan olan bu köpeklerin kesinlikle bir itaat altında yetiştirilmesi gerekmektedir. Akitalar, yetiştirildiği aileye karşı çok bağlıdır ve devamlı aile içerisinde zaman geçirmek istemektedir. Oldukca tiz bir ses tonuna sahip olan bu köpekler, fazla havlamaz.

Akita fizyolojik Özellikleri


 Akita köpeklerinin dişleri averaj 54 ile 64 santimdir. Averaj kilo ağırlıkları ise 34 ile 50 kilo içinde değişmektedir. Erkek Akita köpeklerinde 71 santim ile 59 kilograma kadar boyutlar değişiklik gösterebilmektedir.


 Akita Karakter Özellikleri 


 Akita köpek cinsel, öteki cins köpeklere karşı fazla sevecen değildir bununla beraber bazen diğer köpeklere karşı fazla saldırgan olabilmektedir. Bu köpek cinsleri başka köpeklerle beslenmemelidir. Karakter olarak son aşama sevecen olan bu köpekler, bununla beraber da kişilerle uyum içerisinde anlaşmaktadır.


 Özellikle küçüklükten beri iyi bir eğitim verilmesi durumunda son derece toplumsal ve sempatik bir karaktere sahip olabilirler. Bu köpek cinsine uygun bir eğitim verilmemesi durumunda, bu cinsler kolay bir halde toplumsal hayata adapte olamazlar. Özellikle kötü tavır görmeleri durumunda, bu cinsler agresif bir ruh haline girebilir. Bu cinsler öteki türde ki evcil hayvanlara karşı da agresif olabilirler. Özellikle köpek eğitimine dair bilgisi olmayan kişilerin bu köpekleri eğitmesi oldukca zor olacaktır. Son aşama güçlü olan bu köpeklerin, hisleri de bir o denli kuvvetlidir.

Akita Cinsinin Bakımı 


 Akita eşeysel, insanlarla zaman geçirmeye bayılmaktadır. Özellikle mutlu bir şekilde Akita özellikleri bakmak istiyorsanız bu cins köpeklerle sık bir şekilde vakit geçirmeniz gerekmektedir. Sürekli sahibinden ilgi bekleyen bu köpekler, günde 20 dakika yürüyerek tüm tuvalet gereksinimlarını kolay bir şekilde giderebilirler. Açık hava içerisinde bulunmaktan hoşlanan bu cinsler, kapalı alanlarda bakmaya pek elverişli değildir. Akita ırkları oldukça çok tüy dökmektedir, bunun için devamlı olarak bu köpekleri traş edebilirsiniz.

Yavru Akita İnu eşeysel Hakkında Bilgiler


 Akita İnu cinsel köpekler, dünyaca ünlü ve oldukca küçümsenilmeyen Japon kökenli bir köpektir. Özellikle Japon tarihinin en önemli köpeklerinden kabul edilen Akita İnu köpek eşeysel 1800’lü yıllardan beri bilinmektedir. Özel olarak çıkarılmış olan bu cins, Japon köpekleri arasında bulunan en büyük ırklardan biridir. Görünüşü bakımından fazlaca güzel olan bu köpekler, özellikle avcılar tarafından yavruyken yetiştirilmeye başlanmaktadır. 


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Köpek Eğitimi Fiyatları İstanbul | En Uygun Ücretler

Köpek Eğitim Fiyatları Antalya

Alman Kurdu Bakımı ve Özellikleri