Alman Kurdu Bakımı ve Özellikleri

Alman kurdu eğitimi; Alman çoban köpeği veya K9 polis köpeği diye de bilinir. Geçmişi 19.Yy'a dayanır. İlk üretim amacı, koyun gütme fakatçlı olarak çoban köpekliğidir. Yürekli, akıllı, itaatkar ve güçlü olan bu tüylü dostumuz polislikten, bekçiliğe, çobanlıktan, arama kurtarmaya ve rehberliğe kadar bir çok görevi başarı ile yerine getirebilecek kabiliyettedir. Bu özellikleri onu dünyada en çok tercih edilen köpekler sıralamasında ilk 10'a sokmaktadır.


ABD'daki popüleritesini I. Dünya Savaşı sırasında Onbaşı Lee Duncan tarafınca Fransa'da kurşun ve bombalarla dolu bir üreme kulübesinden koparılmış minik bir köpek yavrusu borçludurlar. Savaşın sonucunda Duncan, köpek yavrusu memleketi Los Angeles'a geri getirdi, onu eğitti ve gösteri şovunda en ünlü köpeklerden biri haline getirdi.


Alman Kurdu Köpeklerinin Özellikleri

Alman kurdu, aktif ve akıllı köpeklerdir.  Eğitim, oyun ve çalışma ile meşgul olmaları gerekir. Günlük egzersiz, hem fizyolojik (koşu ve frizbi gibi) bununla beraber zihinsel (eğitim seansları benzer biçimde) bir zorunluluktur.


Alman çoban köpekleri, yabancılara uzak ve şüpheli durur. Toplumsal ve iyi kalpli bir köpek yetiştirmek için Alman çoban köpeğinizi birçok deneyime sokun, evcil hayvanlara ve insanlara gösterin, tanıştırın. Köpek eğitimi dersleriyle süregelen itaat eğitimi, onları diğer insanlara ve köpeklere alıştırmak ve temel köpek davranışlarını öğretmek için önemlidir.


Sürü içinde yaşamaya alışkın olan alman çoban köpeği, bir tek bırakılma konusunda eğitilmelidir. Ayrılık kaygısı yaşayan bu arkadaşlar için bu eğitim eğer olmazsa olmazdır. Alman Kurdu Yavru 2 aylıkken sahiplenilebilir.


Boyut: adam alman kurtları, 60-65 cm uzunluktadır. Dişi alman kurtları ise 50-55 santimetre uzunluktadır. Ağırlıkları averaj 35-40 kilo arasındadır.

Karakter: Son aşama akıllı, eğitilebilir bir köpektir. Yalnız bırakılmaya alıştırılmalıdır. Erken sosyalleşme eğitimi verilmelidir. Ailesi tarafından az egzersiz yapmış oldurılırsa ve ilgilenilmezse bunu havlama ,eşya çiğneme benzer biçimde kötü huylar ile gösterecektir. Aile bireylerine çok bağlıdır. Tehdit hissettiğinde son derece güçlü ve koruyucu olabilir.

Sıhhat: Alman çoban köpeği ırkı çoğu zaman sağlıklıdır. Ama tüm ıklar benzer biçimde belirli sağlık sorunlarına eğilimlidir. Bunları bilmekte fayda var. Kalça displazisi, dirsek displazisi, gastrik dilatasyon, dejeneratif miyelopati, ekzokrin pankreas yetmezliği ve alerjiler.

Alman Çoban Köpeği Bakımı

Başlangıçta tüm gün sürüler halinde yetiştirilen Alman kurtları, aksiyon için üretilmiştir. Bu, gmeşhurk egzersizle harcamaları gereken çok fazla enerjileri olduğu anlamına gelir. 


Onları egzersiz yapmadan uzun süre bir tek bırakırsanız, mesele yaşamanız kaçınılmazdır. Can sorunsı ve hareketsizlik çiğneme, kazma ve havlama benzer biçimde davranış problemlerına yol açar. Havlama mutlaka bir mesele olduğundan yapılan bir davranış değildir, ancak köpek sıkılmışsa olabilir. "Sessiz" komutunu öğrenmek, her Alman çoban köpeğinin itaat eğitiminin bir parçası olmalıdır.


Bu tüylü arkadaşlar güçlü çenelere haizdir ve bir şeyleri kemirmeyi severler. Onlara vakit ayırmadığınız zamanlarda kendilerini eğlendirmeleri için çiğneme oyuncağı verebilirsiniz. Kauçuk ve plastik köpek oyuncakları orta ve büyük ırk köpekler için uygundur. Özel yapısı yardımıyla köpeğinizin dişlerini de temizler ve diş taşı oluşumunu önler.


Alman Kurdu Kürk Bakımı

Alman kurdu özellikleri iki katmanlı kürke sahiptir. İlki deriyi kaplayan yumuşak tüylü katman, ikincisi de daha uzun tüylerden oluşan koruyucu katmandır. Tertipli tarama ve tüy bakımı sağlanabilir. Haftada minimum 2 kere taranması gerekmektedir.


Çok sık banyo yapması, kürkünü sağlıklı tutan yağ tabakasını yok eder, bundan dolayı banyoyu bir tek köpeğinizin gerçekten ihtiyacı varsa düşünün. Alman kurtları, kötü şöhretlerine rağmen, beslenmesine bağlı olarak, fazlaca temiz ve kokusuz olma eğilimindedir.


Beslenme

Alman Çoban Köpeğinizi hangi mamalar ile besleyeceğiniz ve doğru porsiyon boyutları hakkında data için baytar hekiminize yada profesyonel beslenme uzmanınıza danışmalısınız. Daha sonra ihtiyacınız olan ürünü köpek malzemeleri kategorimizden sipariş edebilirsiniz.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Köpek Eğitimi Fiyatları İstanbul | En Uygun Ücretler

Köpek Eğitim Fiyatları Antalya