Rottweiler Bakımı ve Özellikleri

 Romalılar tarafınca Almanya’nın Rottweil nahiyesinde keşfedilip savaş köpeği olarak kullanılan parlak tüylü Rottweiler eğitimi köpekleri, adeta bir güç sembolüdürler. Geçmişte koruma köpeği işlevi gören Rottweilerların nesilleri 20. Yüzyılın adım atarında tükenme tehlikesiyle karşı karşıya kaldıysa da günümüzde bu çekince kalmamıştır. Kırsal yaşamda sürüleri, savaşlarda ise askerleri korumak şeklinde sıkıntılı görevleri yerine getiren Rottweiler köpeklerine "Alman Kasabı" adı takılmıştır. Tam bir vazife bilincinde oldukları ve zekâları yardımıyla eğitilmeye uygun oluşları sebebiyle tarih boyunca takip, arama kurtarma ve polis köpekliği alanlarında insanların hayatlarını kolaylaştırmışlardır. Birer klavuz köpek, koruma köpeği ve terapi köpeği olarak da faydalanılan bu heybetli ve akıllı köpeklerin görüntüleri birazcık ürkütücü olsa da çok sempatik ve sahiplerine çok sadık hayvanlardır.


Rottweiler Genel Özellikleri


Anavatanları Almanya’nın Rottweil kasabasıdır.

Çok eski bir köpek cinsidir.

Fiziksel olarak iri köpeklerdir.

Kulakları düşük, yanakları sarkıktır.

Kısa tüylü oldukları için tüy dökme problemleri neredeyse yoktur, tüy bakımları kolaydır.

Kasları belirgin ve güçlü bir hayvandır.

Çok çevik köpeklerdir.

Fazla havlamazlar. Havladıklarında sesleri çok güçlü ve kalınca çıkar.

Tertipli egzersize ihtiyaç duyarlar. Geniş alanlarda koşmayı isterler.

Sahipleriyle oyun oynamaktan çok hoşlanırlar.

Akıllı ve inatçıdırlar.

Meraklı, gözlemci ve dikkatli hayvanlardır.

Agresif davranışlara eğilimli bir yapıya sahip olsalar da doğru bir öğrenimden geçtiklerinde uysal ve itaatkâr olurlar.

Öğrenmeye ve eğitime açık köpek ırklarındandır.

Ataları çoban köpeği olduğundan, koruma içgüdüleri fazladır. Sahiplerini ve yuvalarını koruma eğilimi bazen aşırıya kaçabilir. Herhangi bir tehlike sezdikleri anda durdurulmaları zor olabilir.

Tanımadıkları insanlara ve diğer canlılara sevecen davranmayabilirler. Onlara alışmaları zaman alır.

Sahiplerinden yoğun ilgi ve sevgi beklerler. Tek adım atarına kalmaktan hoşlanmazlar. 

Kuyrukları kesilmemelidir.

İyi bir bakımla 10 seneden birazcık daha fazla bir ömürleri vardır.


Rottweiler Bakımı


Rottweilerlar, doğası gereği saldırganlığa yatkındır. Bu yüzden onu daha yavruyken profesyonel bakıma göndermeniz sizin için yararlı olacaktır. İnatçı bir yapısı olması nedeniyle, keskin zekasıyla kuralları algılasa bile uymayabilir. Bundan dolayı eğitilmesi son aşama önemlidir. Tahsile açık bir zekâları olduğu için çabuk öğrenip uyum sağlayabilirler ama kuralları gevşettiğiniz anda sizi istismar edebilirler. Bu nedenle disiplinden ödün vermemeniz gerekir. Çünkü karakter yapısına uygun olarak kendini önder konumunda görür ve üstünlüğünüzü kabul etmezse evin kurallarını asla yerine getirmez. Kendi isteklerini size dayatacak kadar inatçı ve zekidir.


Rottweiler özellikleri eşeysel köpekler, diğer minik ırklar şeklinde evde uzun süre kalamazlar. Onu her gün uzun saatler dışarı çıkarmalı ve insanoğlu ile diğer hayvanların az olduğu geniş alanlarda uzun saatler koşmasına izin vermelisiniz. Yoksa sık sık egzersiz oluşturmaya ihtiyaç duyan Rottweilerınız, enerjisini evimizdeki eşyalar üzerinden atmaya çalışabilir. 


Rottweilerlara saslınüzü geçirdiğinizden kesin olmalı ve onları asla tasmasız dışarı çıkarmamalısınız. Aslına bakarsak sevgi dolu hayvanlar olan bu köpekler fazla dikkatli ve meraklı olduklarından insanları korkutup kaçırabilirler. Kaçan ve hızlı hareket eden her şeyi kovalama eğilimde oldukları için, onları gezdirirken çok dikkatli olmalısınız.


Rottweiler köpekleri kaliteli mamalarla beslenirlerse sağlıkları yerinde olacaktır. Mama kalitesi tüylerine de iyi gelecek ve tüyleri daha parlak bir görünüme kavuşacaktır.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Köpek Eğitimi Fiyatları İstanbul | En Uygun Ücretler

Köpek Eğitim Fiyatları Antalya

Alman Kurdu Bakımı ve Özellikleri